Fix och fest …eller… Fyra vildar och en argbigga

Om den här dagen varit ett studentspex skulle ovanstående rubrik kunnat passa bra…

Dagens festliga höjdpunkt var att åka in till Visby på eftermiddagen för att äntligen få träffa syssling Ida igen. Att Martin och Malin var med tyckte vi så klart också var roligt, men Ida var ändå mest efterlängtad. 

Förmiddagen blev därför en väntan på att det skulle bli eftermiddag. Dålig planering från ledningscentralen som borde hittat på en minst lika rolig förmiddagsaktivitet för att undvika de situationer som kan uppstå när fyra förväntansfulla barn lite nu och då transformeras till vildar i argbiggans ögon … Men det är lätt att vara efterklok! 

Nu tillbringade vi förmiddagen hemma med lite småfix inför lördagen: lagindelning till lekarna, städa ur rummet där mormor ska sova och göra saffranspannkaka. Alla hjälptes åt efter bästa förmåga och jag kunde till min glädje konstatera att jag inte lagat många uncher den här sommaren – i Richards frånvaro fixade Olle och Tore maten!
Efter lunch bar det så äntligen iväg till Visby, medeltidsmarknad och Ida! På marknaden provades det kläder, åts knäckäpplen (doppade i rostade mandlar för Tores del – snacka om att tvesovla!) tittades på folk och lektes med Ida. Det var väldigt skönt för argbiggan att under ett par timmar få sällskap av fler vuxna. Plötsligt var vildarna inte lika vilda längre!  Vi avslutade stadsbesöket med middag på restaurang innan vi begav oss hem till När igen. 

Dagens festförberedelse

Medeltida huvudbonader

Riddare Nils med sin lans…

…och på sin nya häst