Nyblivna S.T.A.T.I.O.N. agenter

Till slut besegrade vi tillsammans Ultron i slustriden. Annars hade inte världen funnits mer. Vilken tur att vi åkte till Norrköping för att utbilda oss till Avangers S.T.A.T.I.O.N.

Idag packade vi oss in i bilen för att besöka årets utställning i Norrköping. Förväntningarna var stora då staden tidigare år huserat succéer som Nasa-, Dinosaurie- och Harry Potter utställningar. Vägen dit blev dock ovanligt lång via broöppning i Södertälje, bilkrock, vägarbeten och en gubbe med hund på motorväg.

På utställningen släpptes vi in i enlighet den förbokade tiden och introducerade till utbildningen av en agent. Sedan scannades vi av och släpptes in bland Avangers alla scenkostymer, motorcyklar och självklart en uppsjö av olika Iron Man dräkter. Olle och Richard försökte hänga med i quizet men det tog för lång tid att läsa och hänga med i snabba videoklipp. Man hade behövt veta lite mer om karaktärerna. T.ex. hade det varit bra att veta vilket nummer Vibranium har i det periodiska systemet. För den oinvigde, som jag, är det ämnet som Black Panthers dräkt är gjord av. För den än mer oinvigde kan jag avslöja att Black Panther är en Avangerskaraktär.

Roligast på utställningen var de interaktiva momenten med styrketest, reflexträning och framförallt att virituellt bli påklädd Iron mans dräkt och sedan kriga ner några elakingar.

Sen väntade slutstriden då vi räddade världen från den onde Ultron. Tur att vi var fem som kunde samarbeta annars kanske det hade gått åt pipan. Jag kan meddela att Ultron liksom exploderade och sedan blev en hög skrot. Jag tror det var mina Iron Man strålar som fixade det. Men Captain America, Black Widow, Thor och Hulken tyckte att det var deras förtjänst.

Därmed blev vi utnämnda till officiella S.T.A.T.I.O.N. agenter och får vara beredda att hjälpa till om Avangers skulle gå bet på något uppdrag framöver.

Scenkostymer i mängder

Love testar Captain Americas HD och Nils vilar efter ett försök att lyfta Thors hammare

Love får på sig Iron Mans dräkt inför en strid