Dubbla Tore de Ski till Funäsdalen

En jullovstradition sedan Kallas glansdagar är att följa Tour de Ski på TV. Nästan lika länge har vi haft vår egen Tore de Ski mellan Hållan och Funäsdalen. I dag blev det två starter, dock utan Tore i någon av dem.

Tore själv åkte visserligen också till Funäsdalen, men i bil, och höll sig i backen med gänget på nedervåningen hela dagen. Det var tur för då kunde Anna låna Tores skateutrustning i första heatet.

Starten gick 10:45 och det tunga startfältet bestod av Irma, Nils, Emil, Olle, Maltan och Anna. Killarna ryckte redan från start och höll ett jämnt tempo där det pratades dataspel hela vägen från start till mål. Med lagom mellanrum stannade täten upp och inväntade vätske- och godisleverans.

Ca en och en halv timme efter start kunde deltagarna bli upphämtade vid brandstationen i Funäsdalen och körda hem igen. Där väntade Love och Assar som haft en skön förmiddag i soffan.

Andra heatet startade på eftermiddagen och bestod av Maltan, som körde en dubbel, Karl och Richard. De valde den längre vägen över Flon och kom fram betydligt svettigare och frostigare till Funäsdalens IP där Anna hämtade.