Köpenhamn i ett nötskal

Nyhavn, Amalienborg, björnskinsmössor, den lile Havefru, Strøget och Tivoli. Ungefär vad man orkar med på en dag. Och tillräckligt för att bocka av Köpenhamns toppattraktioner.

En god natts sömn blev till och med lite sovmorgon innan vi kickade igång dagen med hotellfrukost. Ganska snart gick det upp för oss att Den Blå Planet inte var ett alternativ för dagen eftersom vi inte köpt biljett. I stället tog vi tunnelbanan in till Kongens Nytorv och ägnade dagen åt Köpenhamns mest kända platser.

En stund mitt på dagen delade vi på oss för att tillgodose lite olika intressen när det gällde mat och aktiviteter. Det innebar smarriga hamburgare för Nils och Richard medan Love och Anna gick på Guinness World Record.

Entusiasmen hos tioåringarna var kanske inte alltid på topp, men lite oväntade uppträdanden i form av en vaktavlösning på Amalienborg, Jerusalema-dans på Strøget och paradorkester på Tivoli piggade upp.

Innan vi kroknade helt tog vi den föralösa tunnelbanan tillbaka till hotellet och badade ner oss för att somna till finalen i Champions League.