Heldag på Legoland

Vi har gått, åkt, skrattat, och vrålat. Vi har tillbringat en heldag på Legoland.

Vi var på plats innan portarna öppnade, laddade för att hinna åka så mycket som möjligt innan det blev kö. Och som vi åkte! Första timmen klarade vi av fem aktiviteter som fick i alla fall de vuxna benen att skaka.

I takt med att fler besökare kom lugnade sig tempot något, men det var ingen tvekan om att det var fartfyllt och snurrigt som prioriterades när tioåringarna fick välja. Några gånger fick de faktiskt åka själva, men för det mesta var båda föräldrarna med.

En av de roligare attraktionerna var Ice Pilots school där man fick programmera sin egen åktur på en robotarm. Första vändan fick tioåringarna med varsin vuxen, men nästa gång fick de åka sin galna tur på egen hand.

Innan vi lämnade parken tittade vi lite pliktskyldigt på alla byggen i Miniland, men bara för att mamma tjatade så.

Man skulle kunna tro att alla var helt slut efter en sådan här dag, men icke. Två tioåringar körde igenom en flera hundra meter lång hinderbana på vägen hem. Väl hemma var det svårt att varva ner. På vissa håll märktes det att det varit en rätt påfrestande dag om man har anlag för åksjuka. Men så snart kvällens buffé av muffins och mjukglass kommit upp var det lätt att somna.