Åttaårskalas

I går var det kalas, ett riktigt långt. Redan vid två hämtade Anna upp fem förväntansfulla åttaåringar i skolan. Förutom födelsedagsbarnet Olle var det Liv, Liv, Billy och Vilgot som följde med bussen till Kungsholmen och den väntande bowlinghallen.

image

Mellanmål serverades på bussen. I bowlinghallen delade vi upp oss på två banor och körde så mycket som vi hann.

image

image

image

image

image

image

Födelsedagsbarnet vann! Efter väl utfört bowlande väntade pizza och film hemma på Essingen. Det var ett ganska trött gäng som låg i soffan och käkade godis.

Den ljuva doften av brända pepparkakor

Nästan helt traditionsenligt tog vi oss an pepparkaksbaket. Enligt traditionen bör alla barn ha bar överkropp och tomteluva, vi hittade inte alla tomteluvor i år.

Nya deltagare för i år var Nils och Love. Nils gillade båda att baka och äta deg. Vi fick lyfta bort honom när det var läggdags. 
image

Love fick fart i bakandet när han hittade bilformen. Efter att skapat en rejäl bilcrash var han nöjd och hjälpte till vid ugnen.
image

Tore knep den enda tomteluvan.
image

När första plåten var i ugnen utropade Olle glatt – ”Jag älskar doften av brända pepparkakor”. Mycket riktigt.
image

Anna imponerar som orkar dra igång detta efter maten. Extra kred då hon avslutade projektet efter att barnen lagt sig.
image

Läs mer

Lussekattsbak

Med en vecka kvar till 1:a advent har vi satt igång med julförberedelserna. Först ut är lussekatter! Buster Bessfeldt kom och hjälpte Tore med kor, bokstäver och lussebollar.

image

image

Lösa i mataffären

Äntligen fick vi springa fria i mataffären. På morgonen hade vi hela mjölkdisken för oss själva – perfekt att springa där. Vi kunde också passa på att bestämma vad vi skulle handla. T.ex. glömde pappa handla kiwi, men det fixade vi. Det var gott om platser där man kunde gömma sig och så hade de lagt ut stora fina prislappar som man kunde samla ihop.
image

De flesta saker handlade vi två av annars blir det ju orättvist. Sen var det det där med godiset. Vi fattar inte hur det gick till men vi kom aldrig dit.
image

Städtorsdag

Vi försöker etablera begreppet Städtorsdag, och vi försöker engagera hela familjen. I dag gick det riktigt bra! Olle tog sig an badrummet på nedervåningen…

image

samt hallgolvet.

image

Tore tog badrummet på övervåningen…

image

… inklusive golvbrunnen. Han tycker den brukar vara så snuskig och undrade om det var ok att han gjorde rent den varje torsdag. Nils och Love tittade på med stort intresse.

image

Släng dig i väggen, Rut!

Kul med djur

Från 28 graders värme i Barcelona till 8 grader på Kolmården – det har varit stora variationer på höstlovet! Förutom alla spöken, häxor, gastar och demoner i parken fanns det också en hel del djur som inte gått in för vintern än.

image

image

image

image

Roligast var delfinerna

image

image

image

image