Asså Assar!

Asså vår hund Assar gör så mycket tokroliga saker. Bara i dag har han sopat altanen, grävt en snögrop och åkt pulka. Och så är han världens bästa kompis om någon är lite ledsen.

Juldagen kom med sol

Efter en gråmulen inledning på jullovet bjöd juldagen på strålande decembersol.

Bättre ljusterapi kan man inte önska. Vi tyckte också att vi varit isolerade från omvärlden så pass mycket att vi kunde bjuda in Larssons på middag.

Assar är fortfarande något skeptisk till att gå ut i snön, men väl ute tycker han att det är rätt ok.

Fjälljul

Mycket må vara annorlunda, men en del är sig ändå likt. Även 2020 blev det julafton den 24:e och Kalle klockan tre.

För fjärde året i rad firade vi julafton i Hållan. Vi började som vanligt med risgrynsgröt till frukost. Sedan gav vi oss ut för att träffa Larssons och äta julskinkalunch.

Väder och vind gjorde att valet föll på Fjällkällan. Pulkaåkning och vindskydd lockade mest.

Efter några timmar ute var det skönt att komma in i bastun och sedan krypa upp i soffan och dricka glögg framför Kalle.

Paketöppningen hade vi trott skulle bli en lätt hysterisk tillställning med Assar som assistent, men han sov sig igenom hela spektaklet helt slut efter lunchen med Alfons och Gösta. För säkerhets skull hade vi burat in alla paket.

Inför julen hade alla fått önska mat till julmiddagen. Det visade sig att vi var väldigt nöjda med det mest klassiska: sill, skinka, rödkålssallad och köttbullar. Det blev även lite dopp i gryta.

Dagen avslutades med en promenad till Larssons. Där bjöds på lek, en kopp glögg och grillade marshmallows vid eldkorgen.

Släktträff

Assar och Märta är sysslingar: Assars mamma Sigrid och och Märtas pappa Max är kusiner. I dag, på Assars namnsdag, var det dags för släktträff.

Märta var måttligt intresserad av sin yngre släkting, trots att han uppförde sig exemplariskt. Vi var mest fascinerade över hur stor Märta plötsligt blivit!

Adventsfika på Bogesund

Alla vill träffa Assar. För att ses och fika på ett coronasäkert sätt med farmor och farfar åkte vi ut i skogen på Bogesund.

Det var en grå och geggig dag, men med trevligt sällskap och gott fika gjorde det inget. Assar skötte sig exemplariskt på sin första skogspromenad och gick långt innan han fick åka i Tores ryggsäck.

Lördagsfys

Covid sätter stopp för det mesta. När det inte gick att ha Luciafirande med föräldrarna i åk två fick klassen härja fritt i idrottshallen i stället.

Veras mamma Isabell bokade, Tore och en kompis riggade parkourbana och Anna var med som vuxenstöd. Sedan fick ca 20 åttaåringar rusa runt fritt i två timmar med paus för fika. Det var ett bra alternativ till Luciafest!

Assar var så klart med på vägen dit men fick sedan följa med Richard hem igen i ryggsäcken. Senare fick han ett eget träningspass på skateboarden.

Assar tassar in

Efter veckor av väntan har Assar med sina fyra tassar vandrat in i våra liv på Essingeringen. Nu har vi hund!

Kring lunch i dag åkte Anna och Richard ut till Bergshamra, Åkersberga, för att hämta hem Assar. Han visade upp sina bästa sidor när han lekte med katten, åkte skateboard och kelade med köparna.

När pappersjobbet var klart följde han glatt med ut till bilen och vi åkte hem. Första kilometrarna tjöt han som en siren men sedan sov han hela vägen.

Olle var först hem för att möta vår nya familjemedlem och sedan troppade de andra in en efter en. Assar fann sig väl till rätta både som kontordhund och som sällskap. Fast helst låg han på golvet i hallen.

Morgondopp i mörker

Vi har blivit hängivna söndagsbadare. Andra advent var inget undantag.

Intresset för vinterbad är stort märker vi på vår morgonrunda. Med många som jobbar hemma och många som vill hitta nya glädjeämnen är bad i kyla uppenbarligen något många satsar på.

Richard och Anna är inne på tredje vintern av regelbundet badande. Det blir inte varje dag, men minst en gång varje helg. Andra advent bjöd på samma temperatur i vattnet som i luften, ca 7 grader.