Vår coronavår 2020 – Del 5

Så har en arbetsvecka av ”social distansiering” gått. Förutom Olle som tar tvärbana och tunnelbana till skolan har vi hållit oss på vår ö.

Richard har visserligen åkt och handlat (hyllorna var åter välfyllda efter förra veckans hamstringshysteri då inte bara toalettpappret var slut) och gjort Anna sällskap på löppass runt Kungsholmen – alla Stockholms AW verkar ske i form av promenader längs Norr Mälarstrand.

Desto tommare är morgontrafiken till skolan. Hälften av barnen på Essingedkolan är sjuka och Franska skolan är helt stängd, liksom alla skolor i Frankrike. Tack vare att vi fått följa Love till skolan har vi i alla fall kommit ut en sväng varje morgon. Vi går till jobbet!

Med Nils och Tore hemma från skolan har det inte varit fullt fokus på jobb hela tiden, men efter omständigheterna har det ändå gått bra. Tore led av att inte få ta med nya brädan till Fryshuset med kom på att altanen fungerade bra att träna ollies på.

Vår coronavår 2020 – Del 4

Nu är det hemarbete som gäller för alla stockholmare som kan. Och vi jobbar på så gott det går.

Både Richard och Anna har installerat hemmakontor och sköter sedan igår arbetet på distans. Det blir många samtal i Teams och på telefon för att hålla arbetet igång. Nya rutiner, som incheckning varje morgon, etableras för att hålla kontakt med kollegorna.

Nils och Tore har fortsatt vara hemma. Efter att ha klarat av dagens skolarbete och lite träslöjdande har pingisbordet använts flitigt. De hann också med att sno ihop en saftig sockerkaka lagom till eftermiddagsfikat.

Vår coronavår 2020 – del 3

Det här kommer ta tid och vi behöver rigga för att orka vara hemma!

Med den insikten gjorde Richard slag i saken och beställde det länge omtalade pingisbordet. När Love och Olle, som båda varit i skolan under dagen, kom hem gav sig far och söner iväg för att hämta hem bordet. Sedan blev det spel resten av kvällen!

Vår coronavår 2020 – del 2

Varenda symptom på influensa kan vara tecken på Covid-19. Vid förkylning, halsont, huvudvärk och feber är det sjukskrivning som gäller.

För att vara observanta på hälsoläget i familjen har vi börjat föra ”Coronadagbok” där temperatur och allmäntillstånd anges. Vid dagens genomgång klarade varken Nils eller Tore testet, Tore på grund av hosta och Nils snuva. Love stannade också hemma av bara farten. Han ville inte vara ”ensam” i skolan.

Eftersom förutseende lärare packat med skolböcker hem redan på fredagen kunde barnen följa schemat ganska bra under dagen. På eftermiddagen blev det gemensam ”idrott” på IP.

Vår coronavår 2020 – del 1

Våren 2020 drabbas vi av coronaviruset, vare sig vi får Covid-19 eller inte. Från att ha varit en avlägsen företeelse i Kina är det nu något som har stor påverkan på vår vardag.

Det började strax efter nyår med rapporter om ett nytt virusutbtott i Kina – det nya coronaviruset. Så småningom kom ett första fall i Sverige. När det var dags för sportlov vecka nio ökade antalet fall i norra Italien.

Semesterfirande stockholmare fick med sig viruset hem. Efter veckor med karantän, smittspårning och andra åtgärder konstaterade Folkhälsomyndigheten en allmän samhällsspridning i Stockholm den 10 mars. Den 11 mars fattade riksdagen beslut om att förbjuda folksamlingar på mer än 500 personet. Nu blir inget sig likt.

Den 11 mars kom också ”guldbron” fram till Stockholm. Även den hade färdats hela vägen från Kina sedan någon gång i januari. Anna och alla kollegorna gick till slussen för att titta.