Trädgårdsdags

Med lägenhet på bottenvåningen och ingång från trädgården följer visst ansvar. Tore ägnar förmiddagen åt att klippa buskar.

image

Den är här – trappen alltså

Oj vad vad fint det blev. Visst den saknar räcken, men vi får låta bli att trilla ner så blir det så bra så. Vi får inte gå i den förrän imorgon, enligt montörerna. Men någon måste gå ner för att låsa och då känns ju en trapp ganska användbar. Nu väntar vi besked om när vi kan ersätta räcke och lock av byggskivor med smäckert smide.

20120620-225915.jpg

Hallen klar

Sedan en tid tillbaka använder vi den nya hallen när vi går in och ut ur huset. Hatthylla och lampa är på plats och snickerierna är målade. Fast det är klart, det skulle ju underlätta om vi inte behövde gå ut i trapphuset för att komma upp till övervåningen…

image

Ninjainvasion!

image

I ett obevakat ögonblick har ninjorna invaderat en av de stackars blommorna på bottenvåningen. De verkar trivas bra där inne bland bladen.

Och nu färg!

Med undantag från en blå vägg i Tores rum och en randig i ”lekrummet” har allt vi hittills gjort varit vitt. Men nu blir det ändring på det. Symaskinen har dammats av och syrenlila gardiner till vardagsrummet har producerats. Love hjälpte till.

image

image

Fortfarande gifta!

Så har vi gjort det, tapetserat på tvären. Vi tycker att vi är duktiga på att tapetsera: Vi mönsterpassar snirkliga blommor, vi gör osynliga skarvar och vi håller för det mesta sams. Så nu behövde vi en utmaning, som om våren inte innehållit tillräckligt med utmaningar redan. En randig tapet i 5,5 meter långa våder på tvären kändes lagom komplicerat.

Olle och Tore skickades iväg med Farmor och Farfar på Mora Träsk, Nils och Love sov i ett angränsande rum.

Till vår hjälp kom fyra händer Runnedahl cyklandes från S:t Eriksgatan. Tre civilingenjörer och en grafisk formgivare tänkte till, mätte, satte upp snöre och körde igång. Det gick lysande. Efter första våden var vi alla lätt sjösjuka, men slutresultatet blev riktigt bra. Och randigt!

image

image

Tuffa träningspass

Nu förväntas man motionera. Gym är införskaffat, leksaker upphängda och vi sprattlar som aldrig förr. Ganska länge orkar vi hålla på. Sida vid sida, tillsammans hjälps vi åt. Men så småningom blir vi väldigt trötta.

image

Tomte på loftet

Efter många kreativa diskussioner har äntligen arbetet med Olles säng börjat. Med hjälp av en instruktion från TV4 och egen förmåga fick Richard ihop en stadig stomme till en loftsäng. Hur den ska dekoreras är fortfarande en öppen fråga och beror på vilket tema rummets innehavare till slut bestämmer sig för.

image