Höstlov med Larssonbesök

Höstlovet inleddes med besök av familjen Larsson från Östersund. I stället för att vara turister på lovet fick vi vara guider.

Det blev ett späckat program med dinosaurier i Globen, actionbad i Västerås, höstlovsöppna karuseller på Gröna lund och em läbbigt äcklig Halloweenmiddag.

Med Ravinen i Falun

Årets avslutningstävling i orienteringen var ett helgläger i Falun. Där gick traditionsenligt Daladubbeln av stapeln. Tore och Richard åkte med Ravinens buss och spenderade en helg i orienteringens fotspår. Lyxigt boende med bowling och bad på Scandic Lugnet, endast ett superlångt stenkast från tävlingscentret.

Tore tävlade i patrull med sin kompis Arvid. Arvid hängde också med oss då hans föräldrar inte kunde följa med. Tore var osäker på formen då han bara hade orienterat en gång efter att han tog av sig gipset. Arvid tog första sträckan och sprang liksom alla andra ganska fort åt fel håll. Inför Tores andrasträcka var det utdraget och ingen risk för felnavigering i klunga. Det gick jätte bra och båda Ravinenlagen i H10 låg bra till efter första dagen.

På kvällen checkade vi in på Scandic i ett rum tillsammans med Arvid. Tack Anna som jobbade hårt för att få till vårt deltagande. Kaotisk lek i poolen och korridorena avslutades med gemensam middag och bowling. Proffsigt fixat.

Andra dagens orientering sprang de tillsammans, utklädda till tomtar. Utklädning var grejen. Vi såg extremt ambitiösa varianter med luftballonger över huvuden, dynamitgubbe och tändsticksask. Svårast att springa hade nog tomtarna i skorstenen.