Vi bara förbereder oss…

Sommarens stora äventyr är utan tvekan den stundande tågresan till, från och på Balkan. Under några veckor kommer vi luffa runt mellan stora och små, välkända och mindre kända platser i Slovenien, Serbien, Montenegro och Kroatien.

För att få resan att gå ihop har en stor del av vårens kvällar ägnats åt att kolla tågtider, leta resmål och boka boenden. Mycket ska fixas och göras. Men nu börjar vi få ordning och är väldigt laddade inför den stundande resan.

Interrailkort – check!

Utrustningskomplettering – check!

Vaccin mot Hepatit A & B – check!

Reseapotek, platsbiljetter och tåg förströelse – check!

Semesterövning på hemmaplan

Med två veckor kvar till semester, och bortskämda med riktig högsommarvärme på hemmaplan ägnar vi söndagen åt att öva på semesterkänslan tillsammans med Nils, Love och kompisen Tommy.

Efter fotbollsträningen blev det bad och brygghäng vid Oxhålet. Sedan lunch och därefter en utflykt till Bergianska trädgården. En utflykt som avslutades med fantastiskt god glass på Nordic Fauna Icecreame i Kräftriket.

Efter denna generalrepetition känner vi att vi kommer fixa semestern.

Essingebad

Näckrosor på Bergianska

Man blir glad av glass, eller nåt…

Orientering i solen

I helgen var det ungdomsläger i Flottsbro. Tore och Anna var där tillsammans med ett gäng andra Ravinare. Lägret inehöll individuell tävling på fredagskvällen, träning på lördag förmiddag och äventyrsstafett på lördagseftermiddagen. Men roligast av allt enligt Tore var utan tvekan leken med de nyvunna kompisarna.

Tore i H10 på fredagskvällen

Lägerliv är campingliv

Äventyrsstafett med hinderbana på Tores sträcka

De fyra musketörerna: Arvid, Tore, Ture och Oskar

50-årskalas i Tyresö

Kusin Jonas Wenell fyller 50 i maj och nu har vi firat tillsammans med övriga Wenellsläktingar i Stockholmstrakten.

Pappa Torbjörn höll tal till jubilaren och konstaterade att det är en ynnest att få fira sina barn på 50-årsdagen. Och så berättade han om 100-åringen som tyckte största bedriften var när han fick in barnen på seniorboende.

Gunlis, Lollo och Cissi

Tores premiär i H10

Tores premiär i H10 i orientering blev en succé. En hedrande tredjeplats i en sommarhet Rudanskog. Efter målgång blev det välförtjänt fika.

Ravinarna höll ihop i skogen

Fixarhelg på Gräsö

Som vanligt tillbringade vi Kristihimelsfärdshelgen på Gräsö. Mormor Birgitta hade för ovanlighetens skull sparat en hel del fix och vårpyssel som vi kunde ta tag i. Det blev en härlig vårhelg som avslutades med årets första dopp på Sonja och Roland-klippan.

Altantaket blev helt och rent

Det fanns även tid för vila, fika och tälja

Sommarens första dopp

Kungsängsliljor på Storängsudd

Dagens utflykt var en favorit i repris – att spana in kungsängsliljor på Storängsudd. Inte riktigt lika många som förra året, våren är helt klart mycket senare. Men vi fick med mormor och Märta och hade en trevlig utflykt.

De kisar mot solen…

Kul med mormor och Märta med på utflykt

Love var dagens fotograf