Vinter !!!

Nu är vi Bruksvallarna och här finns det snö, även om temperaturen är kring nollan. Förmiddag i den pistade pulkabacken. Love gillade stjärtlapp skarpt.
image

Nils var mer fascinerad av pistmaskinen.
image

Olle och Tore hittade ett hopp där de kunde flyga med sina snowbows – dock väldigt svåra att fånga på bild.
image

image

Under lunchen hann både Anna och jag med ett skatepass och på eftermiddagen fick jag åka ett varv med  två ivriga storebröder.
image

Efter rundan blev det våfflor med övriga familjen och nu efter maten har Olle och Anna tagit på sig pannlampor och gett sig ut igen.
image

Så här kan vi ha det hela semestern.

Julafton i Sörnedansjö

Julafton firas med familjen Larsson Tjernberg, mormor och morbror Lars i Sörnedansjö. Till en början hade vi en vit jul och kunde inleda julfirandet med pulkaåkning på lägdan följt av korvgrillning.

image

image

image

Karl och Malins julklapp till alla vuxna är ett julspa med vedeldad bastu. Efter korv och marshmallows väntade julbad i bastun. Så rena som vi är denna julen har vi aldrig varit.

image

image

image

image

Tillslut var det dags för julklappsutdelning under ledning av tomten och nissarna.

image

Och så hoppade vi över Kalle Anka.

Bowling på Södra berget

Vi lämnar julstöket åt Sörnedansjöborna och tar med oss morbror Lars och åker och bowlar på Södra berget. Det är premiär för Nils och Love. Med staket och en ramp går det riktigt bra!

image

image

image

Lunchstopp

På väg norr ut. Lunchstopp vid dragon gate. I vår fantastiska bil kan vi knöla ihop oss framsätet alla sex och äta medhavd lunch.

image

image

Godishelg!

Nu pustar vi ut efter en intensiv helg med julgodisbak tillsammans med familjen Leander. På 24 timmar har fyra vuxna och sju barn lyckats få ihop 12 olika sorters karameller, kolor och praliner. Inte illa! Men så var det ju tionde gången gången i rad, så vi får väl säga att vi har viss rutin.

image

Barnes marshmallows

image

Love kokar jordgubbskola

image

Olle gör tjongkola

image

Hugo och Tore doppar marshmallows

image

Richard fixar skal till praliner

image

Delar av det färdiga resultatet! Nu ser vi fram emot en riktigt god jul!