Livet på landet

Vi tillbringar lite tid i ett litet torp på landet. Här finns alla bekvämligheter så som el, vatten, dusch och toalett. Även TV och video med tillhörande barnfilmer. Livet på landet är lätt! Lite för lätt kan tyckas. För att utmana oss slog e.on av strömmen lagom till frukost. Men vi åker numera ingenstans utan ett spritkök, så oss går det ingen nöd på. Frukostflaskorna var klara på fem minuter efter avbrottet.

image

Landet mitt i stan

Efter att ha tillbringat allt för många timmar inomhus denna gråvädersdag ger storebrorsorna sig ut på promenad på ön. Följande fynd göra:
– väldigt mycket bajs efter vildgäss
– massor av hallon
– stensöta
– en tomflaska
Som på vilken annan skärgårdsö som helst. Vi har det verkligen bra på landet mitt i stan.

image

Babyrytmik

Musik är viktigt för utvecklingen sägs det. Och vem behöver organiserad babyrytmik när vi har ett eget tremannaband på vardagsrumsgolvet. Paradnumret är ”I ett hus vid skogens slut”. Mor på ukulelen och vi på tamburin och marackas.
image

Det bara blev så…

Pappan handlar fyra danska wienerbröd med chokoläde till de i familjen som äter fast föda. Två slukas direkt av far och mor i framsätet. Efter visst övervägande beslutas att wienerbröd med chokoläde inte bör ätas av barn i baksätet utan ska sparas för att kunna avnjutas som eftermiddagsfika. Det går ett par minuter, sedan blir suget för stort. Far och mor äter upp resterande wienerbröd. Enda förklaringen som kan ges till de två besvikna i baksätet är: Det bara blev så….

image

Många ballonger blir det…

Vi har varit på restaurang. Hela familjen. På just den här restaurangen räknades alla barn. Alla barn skulle ha varsin riktig stol att sitta på. Vi vår ett så stort sällskap att hovmästarinnan hade svårt att räkna oss alla, för först fick hon oss till fem. Men till slut blev det rätt, och hon kunde plocka fram fyra ballonger och resraurangens största bord med sex stolar.

image

image

image

Broschyrer

Vi är på semester. För att veta vad vi ska göra samlar bröderna på broschyrer. Och vi får också titta. Det finns så många att välja på. Alla prasslar bra och smakar gott, så det är inte helt lätt att välja vilken som är bäst.

image

Krabbfiske

Ambitionen finns att barnen ska veta var maten kommer ifrån. Tack vare släktens bönder kan vi mjölk och keso. Nu har turen kommit till krabbor. Med handledning från experterna Anton och Hannes fylldes hinken raskt med små söta krabbor. Och en bautastor!

image

Lunch i det gröna

I dag startar vi vår nya vana – skogslunch! Erfarenheten säger att lunchställen längs vägen är tråkiga, dyra och serverar onyttig mat. Men i skogen kan fyra vildar härja fritt, maten är prisvärd och smakar dessutom utsökt. Så från och med nu har trangiaköket en given plats i bilen och det är skogslunch som gäller.

På grönbete

Äntligen sommar och varmt så man kan ligga och sprattla på en filt på gräset. Och vem har sagt att första smakpotionen inte kan vara klöver?
image

Färdig!

Först hade vi ett hål. Så småningom fick vi ett lock på hålet och allt var nästan som vanligt igen. Efter tre månader kom trappan – med lock på. Vi lärde oss att Ducka när vi gick upp och ner.

Så plötsligt en dag i början av juli kom dalkarlarna tillbaka och satte upp underliggare, överliggare, handledare och stolparna. Trappan blev klar! Äntligen! Och byggprojektet anses därmed avslutat.

image

image