Midsommar!

Med en mindre tempersturskillnad mellan midsommar och julafton än mellan en dag med högsommarvärme och midsommar är det tur att vi har lite blommor och en midsommarstång så att vi förstår vilken helg vi firar!

Och visst firar vi midsommar! På Grösö med sill, snaps, potatis, mormor och morbror Lars. Efter lunchen gick vi till bygdens lokala firande i Söderboda. Vi kom något sent till dansen runt stången, men fick i alla fall vara med om slutet av vad som måste varit dagens största lotteri. Det var ett enormt antal vinster som delades ut, allt från godispåsar till badrumsmattor.

Tillbaka i Västermörtarö gjorde vi en egen stång och dansade runt.

image

Nils och Lars på väg till Söderboda

image

Tore såg till att vi fick egna blommor

image

image

Små grodorna

Vi testar Rålis

Vi har som ambition att testa lekparker. Lekparkerna bedöms efter hur lätt vi tar oss dit, hur rolig dem är och om det finns bra fika.

En solig junilördag cyklade vi till Rålis. Vi har visserligen varit där förr, men nu var vi där för att testa.

image

Roliga fågelholkar

image

Ojludshörnet

image

Klätterställningar för stora och små

Det vi gillar mest med Rålis är alla roliga tavlor och klurigheter. Mycket inspiration till kommande pyssel i pysselskogen!

Du gamla du fria

Den 6 juni firade vi nationaldagen tillsammans med familjerna Graufelds och Sjögren. Vi började med picknick och fikabuffé i Hagaparken och fortsatte sedan med grillning hos familjen Graufelds i Sollentuna. Det var en solig och trevlig dag och ett fint firande med uppträdande av Operan i Hagaparken.

image

image

Richard mitt i picknicken

image

Fikabuffé!

image

Olle ansiktsmålad till minion

Gårdsfest på Skogsmarken

Tisdagen den 3/6 var det dags för gårdsfest på Skogsmarken, Tores sista och Nils och Loves första. Sexåringarna med sina skyltar var stora, klämde i vid varje sång och fick diplom för avklarad Hitta-vilse kurs. Tvååringarna satt på första parkett, tittade på allt och alla med stora ögon och gjorde några enstaka rörelser. Kul för oss som har barn i båda kategorierna!

image

Tore, Buster och de andra sexåringarna

image

Nils hänger med i rörelserna

image

Love satt mest i Annas knä

Kristihim på Gräsö

Första turen till Gräsö för året! Sommargrönt och fint med blommande syrener, men värmen var någon annan stans. Med varma kläder i bagaget kunde vi ändå vara ute en hel del. Och på söndagen kom äntligen solen tillbaka efter att ha försvunnit ner i en säck av moln på torsdagskvällen.

image

Solnedgång vid sjöbodarna

image

På skogspromenad med Märta

image

Anna och Nils i skogen

Sommarlördag innebär bakluckeloppis i Norrskedika. Olle, Tore och Anna trotsade regnet och åkte dit. Det var ovanligt gott om plats på parkeringen. Tyvärr var det också ovanligt glest bland försäljarna. Men vi hade riktig tur och lyckades faktiskt beta hav nästan hela inköpslistan: våffeljärn, täljkniv, soppslev, böcker, hopprep och Rubicks kub.

image

Med det nya våffeljärnet var eftermiddagsfikat givet!

image

Gott med våfflor!

image

Våffelkalas

Styrkta av våfflorna fortsatte vi eftermiddagen utomhus med kubb och badminton.

På Tores begäran var söndagens projekt pyssel. Vi började med en promenad ner till ”playan” för att samla material. Tillbaka vid huset igen invigde vi limpistolen och gjorde små troll.

image

Snäcksamling

image

Vattenlek är alltid roligt

image

En Firbie och ett troll - resultatet av dagens skapande!

Skönt med ett soligt och roligt slut på en ganska kall och regnig helg som även innefattade ett besök på akuten i Östhammar för att få bukt med Richards mycket envisa hicka.