Bogesundslördag


Lördag utan särskilda planer blev till en utflykt till Bogesund. Familjen Gerhardt- Pålsson gjorde oss sällskap. 

Mor och far ville ut i skogen men vägrade tjata på de andra. Följaktligen lämnades Olle på badmintonen med hemnycklar och busskort. Nils och Love hämtades upp på Nortullsgatan av Richard och Tore med lördagsgodisinköp som första aktivitet. Godis som skulle ätas på skogspromenad.

Det blev en trivsam promenad i skogen vid Damstakärret. Lunch vid brasan utanför vindskyddet och kurragömmalek med Astrid och Erik. Att vi dessutom fick ned oss en påse trattkantareller hem var en ren bonus.

Familjen Gerhardt Pålsson

Gott om svamp

Även ätlig

Vattenlek

Guldkantad mammavandring till Sylarna

Torsdagen den 21 september klev tio mammor på tåget till Östersund. Det var upptakten till en guldkantad helg i Jämtlandsfjällen med god mat, mycket skratt och många givande samtal. – Det blev en perfekt mammahelg, berättar Anna som ordnade resan.

Mammorna var en blandning av Sunnerstakompisar, kollegor, grannar, kusiner och kurskamrater. Äntligen var det dags att åka på äventyr tillsammans igen. Efter en natt i Östersund packade sällskapet i sig två bilar och styrde kosan västerut på E14 i strålande solsken. Tre timmar senare nådde mammorna Storulvån och fjällvandringen kunde börja.

Det blev en behaglig tur de 16 kilometrarna till Sylarnas fjällstation med gott om tid för samtal, fotografering och fikapauser. Hela tiden med solen högt på den klarblå himlen och med Sylmassivet i fonden. 

Sista biten friskade vinden i och lätt hukande strävade gruppen fram på led den sista biten. På fjällstationen väntade en varm bastu och så småningom stod en fantastiskt vällagad pasta carbonara på bordet. Midagens guldkant var en mängd goda ostar, marmelad och kex. 

På lördagen delade sällskapet på sig. Några gick upp på toppen av Storsylen och Anna, Karin, Amelie och Erika siktade mot Ekorrdörren. Det visade sig bli en tur rakt in i molnet som hela helgen låg som ett lock över Templet. Efter ett kort irrande i dimman återvände kvartetten ur i solen och välkomnade toppbestigarna med en välförtjänt whisky på stationens nybyggda altan.

En natt senare var det dags att lämna fjället för den här gången. Med vinden i ryggen gick det fort att gå nerför backen till Storulvån. Höstfärgerna lyste i kapp med solen och leende mammaansikten. Fjället kunde knappast gjort bättre reklam för sig själv än det gjorde under helgen. 

– Det här gör jag gärna om, säger Anna.

Redo för avfärd

Vandring och fika i solen

Amelie, Maria, Karin, Boel och Erika

Eva, Lotta, Sara, Johanna och Anna

Höstfjäll

Från solen, in i dimman och ut igen

Dags att lämna Sylarnas fjällstation

Färgprakt

Love på undersökning

En gång per år är det dags för Love att besöka doktor Maria och syster Birgitta på barnkardiologen. I dag var det dags igen. Och nu fick vi för första gången komma till Nya Karolinska. Love skötte sig som vanligt exemplariskt och hjärtat fungerade helt felfritt – som vanligt.

Vägning, mätning, klisterlappar och självklart fika