Sälen dag 1 – finväder, full fart & feber

Första skiddagen till ända. Under dagen har vi varit uppdelade i tre team: Utförsåkarna, längdåkarna och sängliggarna. Några har haft svårt att bestämma sig och därför bytt team under dagen.

image

Sängliggarna - Olle och Nils inne med feber

image

Love - en framtida telisåkare?

image

Nils kom ut och klappade Valle efter lunch, påhejad av farmor

image

Bullfika i vindskyddet för slalom-Tore

image

Richard tog en eftermiddagstur runt Kalven

image

Anna övergav de febriga barnen och åkte en runda på förmiddagen

Mot Sälen och sportlov

Bilen är tvättad, putsad och polerad. Nya ”framlängesstolar” är införskaffade. Skidor på taket, packning i bakluckan och hela baksätet fullt av barn. Sälen – nu kommer vi!

image

Richard testar barfotakörning i den rena bilen

image

Alla barn i bilen åker framåt!

Höns i sikte

På väg hem från dagis kom ett gäng hönor och möte oss. De flesta av oss blev glada, en del rädda att de skulle hoppa in i vagnen. Äventyret fick sin upplösning senare då hönsägaren dök upp och nar hem höna för höna.

image

Höns på ln

Arbetsmarknadsdag i 4E

4or och 5or i Essingeskolan berättar om olika yrken som det forskat om. Spännande presentationer och viktiga detaljer om allt från sprängare till advokat. Mest hände det så klart hos Elsa och Olle som presenterade yrket forskare. Iklädda labbrockar, handskar och glasögon stoltserade det med färggranna provrör och ett illaluktande experiment med ättika och bakpulver. Deras toppnummer i form av ett experiment med Coca-Cola och Mentos hade strukits av lärarna. Bra jobbat där.

image

Experiment i forskarbåset

Skridskor på våt is

Även om det varit blidväder i flera dagar var det inget större fel på isen på sjön Trekanten. Men varför är inte skridskor mer vattentäta – när vågorna på isen går höga på isen blir man rätt blöt om fötterna!

image

Går de på vattnet?

image

Frusen fisk

image

Vattnet gjorde isen spegelblank

image

Korvgrillning som avslutning på äventyret