Gräsöhelg i coronatid

Kristihim är av tradition årets Gräsöpremiär med fix och mormor. I år blev det mer fix än mormor.

Vi lämnade Stora Essingen på torsdagsmorgonen och styrde kosan norrut. När vi passerade Upplands Väsby konstaterade vi att så här långt norr ut hade ingen av oss varit sedan sportlovet. Men nu satt vi här i bilen igen, laddade för en ca två timmar lång bilresa och med all mat vi skulle behöva på vistelseorten. Helt i enlighet med de nya rekommendationerna.

Väl framme på Gräsö plockade vi fram förmiddagsfikat och gick bort till SonjaochRolandklippan där mormor och Märta väntade. Inget bad, men väl en fika i solen innan vi i lagom distansierad trupp gick tillbaka till stugan. Innan mormor åkte hem fick hon en coronasäker dykarmaskskram av Nils och Love.

När mormor åkt kunde vi packa in, göra oss hemmastadda och sätta igång med sakerna på fixarlistan. Den var inte särskilt lång och efter frukost på fredagen var vi klara med det mesta.

Vår fredag förgylldes med ett besök av familjen Leander. Tillsammans gick vi till Brudviken och tillbringade några timmar på stranden med korv- och marshmallowsgrillning. Tore, Nils och Love kunde inte motstå frestelsen att bada. Det var ju ändå strålande sol och nästan varmt. (Samtidigt åkte kusinerna Emil och Irma slalom i Funäsdalen som hade extraöppet över helgen)

Helgen fortsatte i ett ganska soft tempo. Lördagens höjdpunkt var en mycket avancerad skattjakt där föräldrarna gjorde unika banor till varje barn med kluriga rebusar. Största bedriften var att vi lyckades gömma alla ledtrådar nästan rätt enligt Loves karta.

Jag vill inte bara ha mammakvart, jag vill ha Olle kvart också.

I dag introducerade vi konceptet ”kvartstid” – alla tillbringar en kvart med varje annan familjemedlem. Nils gjorde ett schema för att få det hela att gå ihop. Efter tre kvartar var vi tvungna att ta en kvarts fikapaus för att orka hela vägen. Exempel på aktiviteter var: Trädklättring, täljning, bollspel, TV-spel, snickarprojekt och frågesport. Vi tror vi kommer göra om det fler gånger.

Nu är vi tillbaka i stan och laddade för ännu en månad med social distansiering på hemmaön.

Kungsängsliljor, en favorit i repris

Söndag är skogsdag. Dagens utflykt bjöd på blommor och distanserat umgänge med Torsten och Christina.

Med tanke på allt som blommar omkring oss kom vi på att det nog var läge för att åka till Storängsudd på Ingarö och spana efter kungsängsliljor. Det visade sig vara helt rätt.

Wow vilken klätterställning!

Som vanligt den senaste tiden var det fullt på parkeringen, men vi hittade både klätterträd, en slänt att ”skogsbada” i och massor av kungsängsliljor. Som en extra bonus dök farfar Torsten och farmor Christina upp när vi satt och fikade.