Sälen dag 7 – kan själv

Idag var vår sista dag i Tandådalen. Efter en relativt snabb ihoppackning lämnade vi lägenheten ostädad för en förmiddag i pisten.  Anna, Olle och Tore åkte med Ekebergs på perfekta pister, även om barnen envisades med att ägna mest tid i fun parken.
Själv hade jag förmånen att få vara med Nils och Love i skidskoleområdet som var öppet för alla under helgen. Båda två lärde sig direkt att både hoppa på och av knappliften själva. Första åket tog vi från toppen av backen. Nils som visat att han behärskat att svänga fick ge sig av först. Han valde en elva rakt ner i full fart. Halvvägs hann jag ikapp honom och han blev så klart rosenrasande när jag stoppade honom. Han sa att han inte vågade svänga. Love blev ensam kvar på toppen i tio minuter medan jag tröstade Nils. Andra hjälpsamma föräldrar erbjöd sig att hjälpa Love ner. Han fick hjälp en bit tills Nils och jag mötte upp. Men efter ett gemensamt åk från toppen så valde vi att hoppa av halvvägs. Och då – behövde jag bara titta på när båda två själva åkte varv efter varv. På slutet blev det succe när de fick hjälpa liftskötaren att köra snöborren på både nödvändiga och mindre nödvändiga ställen.
Vi åt lunch tillsammans allihop och åkte sedan hem i kön till Stockholm. Ekebergs blev kvar i Sälen ett par dagar till.

image

Helt själv

image

Enormt stolt

Sälen dag 6 – Damsällskap och Mellomys

På fredagen åkte Torsten och Christina hem och lämnade över lilla lägenheten till Frida, Maja och Emma Ekeberg. Så i dag lördag har vi fått sällskap i backen. Kul med nya liftkompisar! Det blev många åk i fun parken, skicross och härligt snöiga backar. Fredagens myckna snöande gjorde pisterna perfekta.

Nils och Love fortsatte nöta på med slalomskidor i barnbacken och i dag åkte båda utan hjälp. En och annan sväng blev det också. Tillsammans med Anna vågade sig båda två upp i barnbackens knapplift. Love ville högst upp och åka mellan benen ner och Nils ville av på mitten och åka ensam. Vi höll på att aldrig komma in! Stort tack till Frida som tog sig an alla fyra stora under eftermiddagen.

Dagen avslutades med hamburgare för hela gänget och så småningom Mellomys för alla stora. Men det var en rätt trött skara som väntade på resultatet i soffan.

För att få ihop dagens program gav sig Richard ut i längdspåret redan före frukost. En timme senare kom han tillbaka och var lyrisk: han hade följt de nydragna spåret, gått över vägen och hamnat i ett för oss okänt men mycket fint spårsystem! Anna kunde inte göra annat än släppa allt och ge sig ut i dessa fina spår så snart Richard kommit hem. Nu vet vi var vi ska åka nästa sportlov – det finns alternativ till Kalven runt!

image

Kidsen redo för Skicross

image

Love flyger ner för backen

image

Nils är nära en plogsväng

image

Frida och Emma

image

Maja

image

Hamburgermiddag

image

En ny värld öppnade sig!

Sälen dag 5 – fyra barn i backen!

I dag har hela familjen varit i backen: Olle på benen igen utan feber och kunde åka skidor och Nils & Love har testat slalom för första gången!

Nils åkte genast upp för bandet och ner igen innan vi andra hunnit blinka. Love var något mer tveksam men så småningom lossnade det även där. Han ville dock åka i större backar och tog med Richard upp i barnbacken.

Det har snöat från sidan hela dagen och varit ganska blött men alla var ändå nöjda med sin dag.

image

Slalomskidor på!

image

Åkbandsproffs med skalomskidor

image

Love ville åka stora backar

image

Nils åkte mååånga varv, påhejad av Love

image

Äntligen pigg!

image

Finurliga Nils

image

Luriga Love

image

Tore vårt lilla troll

Sälen dag 4 – bullbak & skidor

I dag var det bullbak i kyrkan på förmiddagen. Nils gick in för detta med liv och lust. Assisterad av farfar fick han med sig två välfyllda påsar hem att bjuda på. Love tyckte husvagnarna utanför var intressantare och kom in först till sångsamlingen.

Efter tre dagar inne i lägenheten kunde äntligen Olle gå ut och följde med till kyrkan.

Tore fortsatte med utförsåkningen, i dag med sällskap av Anna. Det blev några vändor i Skicrossbanan, sköna svängar i Norrbacken och även ett åk i en svart backe vid Solliften. Men med telemarkskidor är de flacka backarna helt klart att föredra! Tores parallellsvängar blir bara snyggare, snävare och snabbare hela tiden. Snart kommer det vara svårt att hänga med!

image

Redo för start!

Sälen dag 3 – äventyr i Trollskogen

I dag åkte vi på stort äventyr för små skidåkare – knapplift till Hundfjället och Trollskogen. Även farmor och Tore följde med på turen.
På eftermiddagen tog farmor och farfar hand om barnen så Anna och Richard fick en tur runt Kalven tillsammans.

image

Björnidet

image

Fika i fullpackad värmestuga


image

Nöjda och glada

Sälen dag 2 – parallellsvängar och Vallemys

I dag har det varit kallare och blåsigare än i går men vi körde på ändå. Alla utom Olle som har fortsatt hög feber och ägnar dagarna åt Nickelodion.

Tore och Anna tog förmiddagspasset i pisten. Det blev många race i skicrossbanan, fika, parallellsvängsskidskola, besök på bästa toaletten och lite fika igen innan vi tog lunchpaus och anslöt till de andra. Bäst av allt var att Tore lärde sig göra väldigt fina svängar!

image

No more plogsväng!

image

Fika

image

Fikasugna

image

Dubbeltoalett med hjälmhylla

image

Ännu mera fika

image

Valle kom till barnbacken!


image

Nils var en flitig kramare


image

Alla barn fick åka med i Valles skidtåg


image

Valle åker på bandet