Kallt, kallt, kallt

Med nordliga vindar och många minusgrader biter det friskt i kinderna. Fototillfällena blir få och korta. Vi åker på för att hålla värmen.

Efter tre dagar i backen börjar vi få in rutinen: storbarnsåkning samtidigt som skidskolan sedan fika 1. Därefter familjeåkning i några timmar och sedan fika 2. Några timmar till i backen och sedan in i värmen med pingis och bad på schemat.

Senaste dagarna har Essingefamiljen Lundbergs förgyllt fika och eftermiddagens åkning.

Nils och Love guidar i skogen efter att fått tips på bra ställen i skidskolan

Fördelen med kylan är att liftköerna blir korta

Vindpackat på toppen

Skidskolekillarna har lärt sig hantera ankarliften

Sportlovsstart

Äntligen sportlov. På plats i Tandådalen som vanligt. För ovanlighetens skull var alla friska och i backen första dagen.

Första dagen på sportlovet badade i sol. Det var bitande kallt på förmiddagen men solen värmde skönt.

Nils och Love inledde dagen med skidskola – snökanoner i röda gruppen. Vi andra passade på att åka till solen i Norrbacken. En timme senare samlade vi ihop oss i värmestugan för en första fika.

Med ny energi i kroppen orkade vi åka några timmar till. Det blev skicross och tidtagningsbana. Och alla var med.

Efter en sen lunch i lägenheten var det bara Richard och Anna som orkade ut igen. Det blev ett varv runt Västra Kalven innan afterski med chips och bastubad.

Skidskoledags

Solskensdag

Födelsedag x 2

I dag har vi firat Nils och Love på sexårsdagen. Det blev uppvaktning på morgonen i nya rummet, följt av lyxfruxost, legobygge, lunch och sedan kalasfika med gäster.

Paketöppning i sängarna

Bygge av födelsedagslegot

Fikadags

Fixa rummet del III

Under helgen har rummet återigen fått möbler. Två sängar har tagit plats längs väggarna. Man skulle kunna säga att det numera är ett tvåvåningsrum.

Virket och snicksrbänk på plats

Det borras, skruvas och slipas

Sängarna växte i takt med skräphögarna

Efter grundmålning har vi nu två vita sängar.

Fixa rummet del II

Från fullt och gult till tomt och vitt. Rummet har verkligen genomgått en förvandling under helgen. Och som vi har jobbat!

Först plocka undan leksaker och ta bort djurklistermärken

Sedan försvan möblerna

Pluggar drogs ut och ojämnheter spacklade över

Lördagen avslutades med en tur till IKEA för att köpa nya madrasser

På söndagen målade vi

Och nu är det klart.

På besök i Björkvassla

Plötsligt händer det. Efter år av inställda resor och missar i planeringen fick vi äntligen till en helg hos Annas farbror Sture och faster Britt i Björkvassla.

”Stadn” visade upp sig från sin bästa sida i strålande sol på gnistrande snö. Det blev en härlig helg med skidåkning, snö lek, bastubad och umgänge.

Under lördagen delade vi upp oss i Orsas skidspår: Britt åkte med Tore i ”Hund & Pulka”, Sture följde med Nils och Love på isbjörnsspaning, och Anna, Richard och Olle åkte milen. Söndagen bjöd på lika fint väder och nu valde Nils och Love att stanna kvar och testa Stures snowbowbacke medan Olle åkte ifrån Britt i spåret, Tore och Anna åkte och småpratade i lagom takt och Richard fräste runt ytterligare en mil.

Trots snö och strålande väder var helgens höjdpunkt när Sture öppnade lönnfacket och plockade fram den vällagrade läsken. Den smakade bra i bastun.

På plats i Orsa-Grönklitt

Tre gånger Tore hoppar i snön

Snowbowåkning

Snö och spade – alltid lika kul

Grabbarna i bastun

Sture och Britts smultronställe