En femtonåring i vårt hus

I dag har vi firat Olle hela dagen: uppvaktning på sängen, lyxfrukost och grillmiddag med farmor och farfar i trädgården.

Vi som uppvaktade tyckte det roligaste med dagen var att Olle gick på vår ”prank”:

Överst på Olles önskelista stod det nya Zeldaspelet som släpptes för någon vecka sedan. Richard hade redan stoppat Olle från att åka iväg och köpa spelet före födelsedagen. När paketen öppnades fanns inte spelet med. Däremot ett kuvert med välförtjänta pengar eftersom Olle inte rökt, knarkat eller druckit alkohol före sin 15årsdag.

När spelet inte fanns med ville Olle genast använda pengarna och han ska för. Med mycket lock och pock fick vi upp Olle till frukostbordet där bröderna lämnat ytterligare ett paket.

Det blev jubel på alla håll när paketet öppnades: Olle av glädje för att han fick spelet och vi andra för att han gick på pranket.

90 + 15 = Tårtkalas!

I morgon fyller tant Ingrid i Sigtuna 90. Det ville vi så klart fira så i dag åkte vi dit med tårta och bubbel. Även Olle fick tjuvstarta sitt firande.

I somras när vi hälsade på Ingrid i Sigtuna och coronan såg ut att dämpas siktade vi på att ses i november och dricka champagne med vår jubilar.

Nu härjar coronan igen, men med avstånd och ute på Ingrids altan kunde vi ändå fira. Det blev med en riktigt god prinsesstårta från Bonne Femme och med alkoholfritt bubbel. Även mormor och Märta var med på kalaset.

Årets julklapp

Nu är det klart – det blir en valp i julklapp. I dag fick Richard och Anna klappa och klämma på kandidaterna.

Valpen kommer ur en kull på fyra från Guidelines kennel utanför Åkersberga. Kullen består av en svart och två gula hanar och en gul tik. Uppfödaren Eva skulle själv behålla tiken och lät oss välja mellan den svarta och en av de gula hanarna.

Den gula beskrev Eva som ”snygg för att vara labrador” och den svarta som kullens clown. Eftersom hon trodde att det var den svarte som helst skulle följa med på skidtur på fjället blev valet lätt: Claownen blir vår Assar!

Hela gänget och mysiga mamman Sigrid
Hej Assar!