Stavpremiär

Efter ett par dagar i backen testade Nils och Love att åka med stavar. Då inget av barnen går i skidskola som vi föräldrar har gjort så fick vi lära ut stavsnur. Den ädla konsten verkar ha blivit bortglömd med åren.

U der testen valde vi en snabbare lift än Valle och susade förbi honom både uppför och nedför.

Födelsedagsfirande

Man bestämmer inte när man fyller år, men man bestämmer när man ska firas sa faster Sonja. I dag firade vi Nils och Love.

I söndags fyllde våra småkillar sju år. De blev sedvanligt uppvaktade med presenter i sängen. Sedan åkte vi till Tandådalen. Och Nils nyttjade ulklådan flitigt hela dagen. Inte läge för födelsedagsmiddag den kvällen med andra ord.

Men i dag passade det utmärkt och vi satte 2×7 chokladwafers i glassbonben till efterrätt.

Väsjöbacken – Sollentunas fjäll

Sol från klarblå himmel, härligt sockrig snö och lagom lutning för sköna svängar. Man skulle kunnat tro att det var påsk i fjällen med det var en februariförmiddag i Sollentuna.

Tore testade snowboard för andra gången. Det gick riktigt bra och nu kan han nästan svänga kontrollerat åt båda hållen.

Stockholmsvitt

Äntligen har det blivit riktig vinter även på Stora Essingen. Efter två dagar med snö vaknade vi mitt i ett härligt vinterlandskap.

När grusplanen skottats blev det en ordentlig driva att bygga grotta i. Vi var så nöjda med bedriften att en banankaka slängdes ihop och farmor & farfar bjöds in på gofika i snögrottan. Där emellan blev det många åk i Essingens bästa backe.