Det snöar på tvären 

Med skidskolestart kvart över nio kommer vi upp, ut och iväg tidigt på morgonen. Denna morgon snöade det lätt när vi gick ut. Richard, Olle och Tore följde med Nils och Love till skidskolan innan de gav sig ut i backen samtidigt som Anna passade på att åka lite på längden. När vi återsamlades vid skidskolan 75 minuter senare var de som tillbringat tiden i backen genomvåta och vita. Det fullkomligt vräkte ner. På tvären. Blöt snö. 

Den lunch vi förberett oss på att äta i värmestugan åt vi i stället hemma i lägenheten. Och så länge det fortsatte att snöa var det ingen som hade jättemycket emot att äta godis och se Kalla ta silver på 10km.

När Björgen gått i mål som segrare, snön slutat falla och kläderna torkat gick vi ut igen. Nils och Love fick visa vad de lärt sig i skidskolan. För Nils del blev höjdpunkten att få åka skidor med Valle. 

Snövita killar. Skönt med åkband under tak!

Lunchpaus hemma – Sälenlyx

Knapplift på egen hand

Nils på väg ner

Love i backen

Tore stöttar Nils i träffen med Valle

Eftermiddagsfika vid brasan

Första dagen i pisten

I dag började sportlovet på allvar. Om lovet för Olle och Tore betyder skolfritt är det tvärtom för Nils och Love som går på skidskola för första gången. Och vilken lyckad första lektion det blev! Skidläraren Alexander övertygade alla eventuella tvivlare om att det var kul att vara med i hans snögubbegäng. Nils och Love tjöt av skratt när vi lämnade dem och var helnöjda när vi hämtade upp dem en timme senare. 

Efter skidskola och fika fortsatte dagen i backen fram till lunch. Då beordrade familjens vuxna flocken att vila. Till slut gick det och några av oss slumrade till och med till innan vi gav oss ut igen för ett sista ryck. Vid eftersnacket i bastun summerade skidskolebarnen dagen som perfekt.

Familjens två snögubbar

En välbehövlig paus

En dag på Dreviken

I dag vidgade vi vyerna och åkte till Farsta för en skridskotur på Dreviken. Strålande sol, fina isar och duktiga åkare. Tore hade hockeyskola med Love.

Fyra skrinnare

Hjälmpremiär även för de vuxna

Fika i solen

Pysseleftermiddag 

Efter en förmiddag i skogen kändes det helt ok att tillbringa eftermiddagen inomhus. Som pyssel plockade delar av oss fram gipsbindor. Resultatet blev två ansikten och två händer.

Tore och Nils blir gipsade

Resultatet

Med tunnelbana till Judanskogen 

Dagens skogsutflykt gick till vårt närmaste naturreservat i Judanskogen. Olle och Tore har varit här med skolan många gånger men för oss andra var det första besöket.

Ambitionen var att följa naturstigen runt sjön och läsa alla skyltarna.Det började bra och vi lärde oss att se spåren efter inlandsisen. Lagom framme vid Judarnsjön ramlade vi av stigen och hamnade på café Gateau vid Ängbyplan i stället. Och det var ju bra för då fick vi med lite fika hem!

På väg

Bitvis hade skridskor passat bra

Dagens historielektion