En tur i spåret

Dagens eftermiddagsvila blev en tur i Chariotten för Nils och Love.

image

Anna stod för draget och gjorde några isktagelser längs vägen. 1, Det var en hel del vasaloppsflåsare ute i spåret, men ingen av dem var sugen på att få ett extra styrkepass genom att ta ytterligare 35kg på släp. Det är det visst bara småbarnsföräldrar med en längtan att få komma ut och röra på sig som är. 2, Det är värt att betala för bra längdspår 3, Jag borde tagit fulskidorna. Det gjorde ont att trycka ner födelsedagsskidorna i barren och pinnarna

image

Ut i backen, in i dimman

Efter en lagom lång lunchpaus gav vi oss ut i backen, vi fyra som åker skidor. De andra stannade kvar inne med mormor. Det var blåsigt, det var dimmigt, med det hade i alla fall slutat regna.

image

På toppen var det tur att Richard hittar i systemet bättre än i sin egen ficka (i fickan kan både plånboken och nycklar försvinna) annars veti17 var vi hade kommit ner. Efter ett par timmars åkning propsade Anna på fika, fick mothugg men gav sig inte förens alla gick med på att ta en varm choklad och kanelbulle.

image

image

image

Så småningom hittade vi tillbaka till hotellet och kunde ge oss själva en välbehövlig bastu med dopp.

image

Sportlov i Sälen – dags för skidskola!

Äntligen är det sportlov och vi är på plats i Tandådalen. Här ska åkas slalom för hela slanten. I alla fall om man frågar Olle och Tore. Förmiddagen ägnades åt skidskola. Olle i Svängarna och Tore snökanonerna. Olles lycka var total när det visade sig att han skulle få favoritläraren Emilia i år igen.

image

image

Mor och far passade på att ta en gofika framför öppnaspisen på bageriet. Väl använd tid!

image

Vänta

Vi skulle aldrig ha ringt sjukvården. Nu sitter Love och Richard på Ks och väntar. Loves tidigare akuta utslag är inte längre akuta och det känns inte som vi är något vidare prioriterade. Vi (Love och Richard) hann i alla fall ladda med festis och bilar i kiosken innan de stängde.

image

Lördag morgon

image

En soft lördag morgon med surfplattan i högsta hugg. Förra lördagen var det desto högre tempo. Då tog vi med oss kompisen Emil och åkte till bergrummet för att titta på skulpturer från den afrikanska Ife-kulturen. Sedan lunch på moderna museet.

image

image

image

Snökonst!

Äntligen blev trädgården full med snö och vi kunde gå ut och leka. Efter en timme med snögubbar och jätteklot tog konstprojektet snömålning vid. Mycket uppskattat! Men vi undrar vad kompisen Emils föräldrar ska säga när han kommer hem men målarfärg på overall och skor.

image

image

image