Zoo, zoo, vi ska gå på zoo

När alla andra var ute på turné passade Nils,  Love och Richard att gå på zoo. Parken Zoo i Eskilstuna. Vi packade en ryggsäck full av ölkorv och kex.

image

image

image

Bara närvaron av kex lockade aporna nära


På vägen hem stannade vi för att åka tingelingtåg i Mariefred. Det var stor happening dagen till ära med hela Östra Södermanlands Järnvägars alla tåg och entusiaster på plats. Vi åkte från Nedre Läggesta till Mariefred för att fika och tillbaka.
image

Tingelingtåget kommer

image

Är detta något att ta upp igen?

image

Stolt tågägare

image

Nästan som Olle som tittar på Harry Potter

Jättekul med jättegrytor

När vi hemestrade i slutet av sommarlovet var vi och badade på Gålö. På vägen till stranden passerade vi en skylt som visade att det fanns jättegrytor i närheten. Dessa ville vi så klart titta närmare på och i dag var det dags.

De var imponerande både till form och storlek. Den största var fyra meter djup.

image

Jättegrytor från ovan

image

Det växte bra i grytan

image

Gryta med tillhörande sten

image

Vila i grönskan

image

Filosof i solen

image

Skogsfika

image

Fakta om jättegrytor

Tjejhelg på Helags

Första helgen i september tillbringar Anna med ett tjejgäng på Helags fjällstation i Härjedalen.

Torsdagen den 3/9 kl 06:10 entrade Anna, Louise, Lena, Nina, Annika och Anna Sharanen för en sju timmar lång bilresa till Kläppen i Ljungdalen. Resan norrut gick vua Sveg och Flatruet. Väl framme i Kläppen snörades kängorna på och vandringen kunde börja.

Sträckan Kläppen-Helags var lättvandrad i strålande sol med ett kort fikastopp längs vägen. Vi kom fram lagom till middagen i Pilgrimssalen. Efter middag, dusch och bastu entrade vi ”massbädden” i säkerhetsrummet.

Temat för fredagen var Topptur. Vi började med att attackera Helagstoppen, Sveriges högsta söder om polcirkeln. Efter två timmar och en fikapaus var vi dock tvugna att avbryta expeditionen och vända ner – molnen blev för täta och sikten krympte. Siktet ställdes i stället in på toppen Jalkedsåajja (1184) som vi besteg med bravur. Baksidan av berget bjöd på härlig terräng på väg tillbaka till stationen.

I dag lördag har vi ägnat oss åt att gå runt berg (Snusestöten). Väderprognosen för dagen var +3 grader, regn och 6m/s. Med de förutsättningarna kan man inte bli annat än positivt överraskad. När vi summerar dagen kan vi konstatera att vi varken blev särskilt blöta eller genomblåsta. Vid Snusesjön lunchade vi på altanen till en liten fiskestuga.

Nu väntar ytterligare en fantastisk trerättersmiddag. I morgon går vi tillbaka till bilen och åker hem.

image

På väg mot Helags

image

Helags toppen i morgonsol

image

Rennäring & Eldistribution i föreningen

image

Annika på väg mot toppen

image

Nina & Louise laddar för fika

image

Toppförsök 1 avbrutet

image

Anna, Lena och Nina


image

Vida vidder!


image

Skapamaterial


image

Vida vidder!


image

Skapamaterial