Premiär på sjöis

Äntligen var isen så pass tjock att vi vågade oss på en tur till Trekanten. Alla stod på egna ben. Vissa behövde lite draghjälp för att komma runt ett varv medan andra åkte som aldrig förr.

På väg ut

Trenne skrinnare

Krispig vinter

I dag har vi haft en riktigt krispig och solig vinterdag. Vi delade upp oss i två team: Richard, Nils och Love som åkte fram och tillbaka till Högsta Hållan och Anna, Olle och Tore som åkte till Malmbäcksstugan för att äta våfflor. 

Mot spåret!

Älskade vinter

Upp på fjället

Familjen Larsson-Tjernberg hade samma mål

Malmbäcksstugan

Fjällglada

Läslöss

Både Olle och Tore har fått läsbingon att klara av under jullovet. Det ska läsas på mage och på rygg, på en tisdag och på en onsdag, på en matta och under ett bord. Så lite nu och då hittar vi dem läsandes i diverse konstiga positioner på udda platser.

Bokslukare

 

Kvällstur med Nils

Efter en dag på museum var Nils sugen på att ta skidorna till kvällens middag hos Larsson Tjernberg. Men han nöjde sig inte med det – han ville även skida hem. Det blev en spännande tur i pannlampans sken med många funderingar om huruvida vargar och rävar fanns och skulle kunna tänkas komma och äta upp oss. Men det skulle de ju inte,  så när vi kom hem var Nils inte mörkrädd längre. 

Nils lyser upp vägen

Kvällens rutt

Skönt med bastu när vi kom fram


 

En dag på museum 

Fjällmuseet i Funäsdalen är ett av våra favoritmuseer. Här finns något för de flesta, så när temperaturen i dag sjönk under -15 grader passade vi på att gå dit. Att vi fick sällskap av kompisar och kusiner gjorde inte saken sämre och att Amelie dessutom trotsade kylan och tog med Olle och Tore samt egna barnen Mattias och Philip ut på Pokémonjakt fulländade dagen.

Ett museum som uppmuntrar till lek

Pokémonjägarna

I väntan på lunch

Två vuxna och ett barn

Det var märkvärdigt för Nils att få båda föräldrarnas uppmärksamhet på eftermiddagen. Resterande barn huserade hemma framför tv och spel. Nils styrde sina nyvallade raceskidor ner till Fjällkällan för ett varv i Bamsespåret. Han höll ångan uppe hela vägen hem i uppförsbackarna. Det kan ha varit de torkade aprikoserna som motiverade honom. Lite väl många tyckte vi i efteråt när det brakade loss i stugan.

Turbofart i uppförsbacken

Nils och Anna i spåret

Turpremiär

Olle lånade Annas turskidor och så gav han och Richard sig av upp på fjället. Det gick bra och borgar för fler turer framöver. Det var fin utsikt men blåste hårt så turen fick vända när trädgränsen var nådd.

Uppe vid Gunillas

Olle på Annas turskidor