Köket är ockuperat

Olle har bjudit in några vänner på LAN. Vid fyratiden fylldes köksbordet med skärmar, datorer, tangentbord och möss. Sedan dess är köket ockuperat av fyra Overwatchspelande killar.

Det är roligt att ha dem här och se att dataspelandet kan fungera socialt. Runt bordet sitter Philip från gamla klassen på Essingen, Isak i samma kursgrupp i nya skolan och Olle från badmintonen. Ljudvolymen är hög men hjärtlig. På eget ansvar ska de gå och lägga sig vid midnatt. Vi får väl se hur det blir med det.

LAN-arna kring det runda bordet

Fixa rummet del I

Nils vill ha ett eget rum med skrivbord och Love vill ha ett kontor. Småbarnsleksakerna känns inte lika roliga för en sexåring. Det är dags att fixa rummet!

Projektet kom i gång så smått när Richard och killarna tömde den fasta garderoben på avlagda leksaker. I dag kom nya hyllplan på plats och fick ett första lager färg. På Jysk inhandlades lådor för strumpor och kalsonger. Med sprayfärg blev lådorna lyxigt målade i silver och guld.

Hyllplan på plats

Hyllor och lådor målas

På tur till Andersborg

I dag tog vi en tur på fjället till Andersborg med Leanders. Maria, Anna och de stora barnen åkte skidor över fjället från Hållan via Malmbäcksstugan medan Richard, John och de yngre barnen åkte vessla upp. Det bet i kinderna, men januarisolen gjorde sitt till för att värma oss. Och alla var väl värda sona våfflor när vi kom fram.

Vykortsvackert

Skidåkare

Alleman i backen


En dag i Ramundberget fick alla spärrar att släppa. Nu åker hela familjen stolslift till toppen och swishar ner i skogen. Larsson-Tjernbergs skidskola var toppen.

På toppen av Osthang i Ramundberget

Afterski i bastun