Vi trasslar på…

I dag var en sådan där dag då vi behövde stärka oss med en fika på vägen tillbaka till Odenplan från Stora Essingen. Men vi trasslar på och det går ändå rätt ok.

Trassligast i dag har Assar Tassar varit. Efter mer eller mindre haltande sedan midsommar var det i dag dags att besöka den så omtalade, och lite hypade, veterinär Börje Rembacken i Uppsala. Han tittade, klämde, kände, sövde, röntgade och bedömde Assar.

Små fel på armbågslederna noterades på båda frambenen. En cortisonspruta i bogen, ordinerad vila med koppelpromenad ochbså återbesök om en månad blev resultatet. Nu hoppas vi att sprutan har önskad effekt och vi så småningom kan göra lite mer tillsammans än gå runt kvarteret.

Hemma i lägenheten rivs det på i det nedre badrummet. Det ser nu ut som en krigszon. Men snart ska vi ha vårt spa där. På ovanvåningen har återuppbyggnaden börjat och köksväggen har fått en snygg färg.

Där rök innerväggarna!

Inget ont som inte har något gott med sig. Det goda vi hoppas fu ut av stamrenoveringen är en bastu. Och som grädde på moset blir vi dessutom av med bajspumpen.

Det har varit en seg process med många förhalningar av beslut. Men i går kom Anna förbi hemma i rättan tid för att få fart på processen. När Richard kontrollerade status på eftermiddagen var alla väggar borta.

Vi flyttar till stan

Torsten och Christina åker till Skottland i två veckor, så vi har flyttat in i deras lägenhet på Norrtullsgatan. Nu kan vi både laga mat och gå på toa som vanligt folk. Men vi hann med en carbonara på spritköket innan vi flyttade.

Anna och Richard hann också med att gå igenom föreningens ekonomi med grannen Solveig. Hon hade skrivit ut alla uträkningar som Anna gjort. Kalkylerna fyllde hela bordet. Snart är det dags för föreningen att betala stambyteskalaset.

Lördag i friska luften

Frukost på kaffé, lunch i trädgården och plockmat till middag. Livet utan kök går vidare.

I morse gjorde vi slag i saken ch gick för första gången någonsin och åt frukost på Bonne Femme. Det var vi lätt värda. Sedan gick Love och Anna till idrottsalen för lite fri lek. Nils, som sovit över hos Tommy anslöt också efter ett ag med Tommym brorsan Eddie och pappa Anders. Lyxigt att ha idrottssalen för sig själva och kunna hitta på vad som helst!

Lunchen blev grillkorv i trädgården. Richard och Anna tillbringade sedan eftermiddagen i skogen och hämtade hem några lite gula trumpetsvampar innan det var dags att krypa in i hemmatältet igen.

Eight o’clock, BOM BOM!

Vissa dagar är hemmaarbetet mer utmanande än andra. Men inget som inte går att lösa. Och arbetsveckan veckan fick ändå ett mysigt avslut i hemmatältet.

Richard tillbringade natten och dagen på konferens på Ådudden, men vi som var kvar hemma blev väl medvetna om att klockan slog åtta. Då deklarerade nämligen byggjobbarna att ”bom bom” började.

Anna skulle vara med och prata på ett seminarium på jobbet och stängde in sig i Tores rum, så långt bort från allt ljud som möjligt. Assar då? Jo, han fick för första gången vara hos sin hundvakt Mia. Där var det lugnt och skönt.

När dagen var slut var köket visserligen röjt, men med en grå hinna av damm över allt var det ingen som var sugen på att laga mat. Vi städade av bodelen och höll oss där istället. Det fick bli hämtmat i kväll igen. Nu från Pinchos. Och en film som avslutning.

Ett badrum mindre

Frukostbuffén dukades upp på nya bardisken, men att vi skulle laga middag i köket var helt otänkbart. Delar av badrummet låg som ett fint damm över allt ihop.

Vi var fortfarande vid gott mod när vi vaknade och gick upp i morse. Första morgonen utan eget vatten och avlopp gick riktigt bra. Alla fick frukost och kom iväg.

För första gången sedan mitten av mars 2020 åkte dessutom både Richard och Anna till jobb utanför hemmet. Närmare bestämt till farmor och farfar på Norrtullsgatan. Assar var också med så klart. Vi hade en svag aning om att det här skulle bli en dag då vi hellst inte ville vara hemma.

Mycket riktigt! När vi kom hem var köket i princip helt demonterat och badrummet på ovanvåningen obefintligt. Under dammlagret anar man att det fortfarande finns klinker vilket tyder på att det kommer fortsätta bullra och damma i lägenheten även i morgon.

Efter att det nya läget sjunkit in samlade vi i alla fall ihop oss, dammsög och torkade golv och bord och återställde ordningen inne i vår plastbubbla. Sedan gick vi och köpte pizza!

Stamrenovering på gång

Lägenheten är inplastad, vi tränger ihop oss på halva ytan och delar toalett i källaren med alla grannar. Den länge omtalade stamrenoveringen har börjat.

I flera år har föreningen pratat om stambyte. Två vattenläckor i samband med förra sommarens spolning av rören fick fart på planeringen och nu är vi i gång.

I helgen möblerade vi om I lägenheten, flyttade undan allt onödigt och trängde ihop oss på halva ytan. Resten har under veckan hamnat bakom plast och tape. Och i dag började demonteringen av elen i badrummet på övervåningen.

Det här med stamrenovering är ju ändå inte så farligt.

Love, på väg till skolan efter första natten i plast

Genom väggar och tak har vi hört hur de rivit grannarnas badrum, snart kommer de in till oss på allvar.

Nu är allt vatten avstängt och vi har gjort kvällstoaletten i det provisoriska badrummet i pannrummet. Det funkar och än så länge känns det som vilken campingsemester som helst: man går ut ur tältet genom ett blixtlås och tar med sig toalettartiklarna till den gemensamma serviceanläggningen.