Fika med Ingrid

I dag åkte vi till Sigtuna och fikade med Ingrid Robertsson, ”Funäsdals-Anders” mamma. En cool dam med koll på allt. Besöket förevigades med Ingrids platta och lades upp på Insta. Pojkarna var så hjälpsamma.

Dagar i Edinburgh

Fem dagar tillbringade Anna i Edinburgh. Förutom tid på konferens och i olika möten fanns det tid att upptäcka staden.

Tillsammans med tre kollegor hyrde jag cykel och tog en tur utanför staden till naturområdet Pentland Hills. Det var en fin tur dit längs Water of Lieth. Väl framme bjöd området på lagom utmanande cykling både uppför och nerför. Cykling som definitivt gav mersmak.

Ett annat sätt att utforska området på var genom joggingturer. Tillsammans med kollegan Ida kom jag upp på Arturs seat med fantastisk utsikt över staden i soluppgången och med Calle blev det en kvällstur till Portabello Beach.

Det blev också en eftermiddagspromenad på Greyfriars graveyard, där JK Rowling fick inspiration till namnen i Potterböckerna. Här ligger bland annat självaste Voldermort begraven.

Popcornutmaning

Medan Anna var i Skottland anamande Nils, Love, Tore och Olle popcornutmaningen. De skulle få var sin påse popcorn om de orkade springa stafett mot Richard fem varv runt ön. Regeln var att man inte fick springa från sin motståndare. Det blev inget gående på något av varven. Dock vek sig alla utom Tore att springa två varv. Richards ben blev sig inte riktigt lika efter stafetten. Det hade just varit snyggt om han gav upp.

Morgon i London

Iväg på resa med jobbet försöker Anna turista lite på vägen. En joggingtur på morgonen blir ett effektivt sätt att se sig om.

Tillsammans med kollegorna åker Anna tåg till Edinburgh. Det har inneburit övernattningar i Hamburg och London. För att få lite mer ut av besöket i London tog Anna en lång joggingtur från Kings Cross till Big Ben via några kända landmärken.

Efter frukost blev det en promenad med kollegorna i Camden förbi alla roliga butiksfasader.

Kanelpinnbröd for the win

I fredags var det kanelbullens dag. Vi firade det genom innovationen kanelpinnbröd.

Recept: vanlig pinnbrödsdeg men med socker. Smör, socker och kanel till rullningen. Linda runt pinnen. Grilla. Klart!

Det hela utspelades i skogarna på Bogesund och avnjöts efter lite stekt falukorv.